söndag 18 januari 2015

En kväll på krogen

-
Här om natten när jag inte kunde sova började tankarna snurra och jag kände för att skriva ner dem.. Jag har inte festat på en månad (wow), för jag räknar inte nyår.. Senast var det min födelsedagsfest och det blev alldeles för mycket dricka. Nu är det två fester på gång de kommande två helgerna och jag bara låg och funderade på hur det egentligen brukar vara när man är ute, och vad är det som gör att man vill fortsätta gå ut.. Är det åldern som börjar kicka in? Nåväl, here goes.. Såhär kan en festkväll se ut (talking from experience).

Du fixar dig i timmar och när det är dags att dra till förfesten har du redan lite huvudvärk efter att ha suttit och andats in ångor av parfym och hårspray. När taxin tutar utanför och alla ska åka in till stan är du, ur din egen synvinkel, aldrig tillräckligt full och du tar med dig mer dricka än du hinner få i dig under den korta bilresan till klubben. Som följd häver du i dig det sista, för ingen annan vill dricka din sörja och det får inte gå till spillo. Dricker du tillräckligt mycket innan du går in behöver du ju inte köpa lika mycket i baren! (Lögn nummer ett). Kön är lång och du får stå och knuffas. Långt där framme kan du skymta dörrvakten och är det någon som erbjuder mer dricka eller en cigg tackar du inte nej i första taget. Någon fimpar hål på dina strumpbyxor och det gör ont som fan. Men inte så ont som det kommer göra imorgon bitti. Väl inne är du fem minuter för sen för att använda ditt studentkort för gratis inträde och tvingas därför betala. Du hänger in jacka och extraskor och försöker hitta dina vänner som alla sprungit i full fart mot toaletterna. Då märker du att det inte var extraskorna du precis hängde in, utan klackskorna som du skulle ha bytt om till innan du gick in. Du går tillbaka till garderoben, byter skorna och hoppas att ingen märkte något..

Nere på toa står tjejerna och tar selfies i spegeln och du hänger på. Skitsnygga är ni ju, det gäller att ta tillfället i akt! Efter att ha kissat floder känner du dig uttorkad - mot baren. En sexa redbull vodka, natten är ju ung. Efter ytterligare en grogg börjar det kännas av rejält och kanske du skulle sluta där. Klockan är ändå över ett och du vet ju att man borde sluta dricka helst långt innan tolv. I alla fall är det vad pappa alltid säger. Du vinglar vidare och hälsar på folk som du aldrig hade hälsat på i vanliga fall och dansar som du aldrig hade dansat nykter. Plötsligt är alla borttappade igen och du känner dig som världens ensammaste och går runt i cirklar. Vid baren hittar du en gammal bekant (som är lika full som dig och därför hälsar), och bjuder denne på en tequila shot, det är ett bra och gott val! (Lögn nummer två). Full fart framåt mot dansgolvet och rökmaskinen är din bästa vän. Du försöker önska låtar hos DJ:n, men han bara nickar och ignorerar sedan dina requests totalt.. Du hittar dina vänner igen och är det ingen som bjuder på någonting är du inte sen med att dra fram kortet och i alla fall bjuda dig själv på en till grogg, varför inte en White Russian. Du spiller lite både på baren och på kjolen, tur den är svart! Här någonstans tycker du att det är högt läge att haffa en vimmelfotograf för nu är och känner du dig som snyggast! (Lögn nummer 3, du ser ut som en häxa). I ett hörn snackar du om djupa saker du ångrar dagen efter, och innan du vet ordet av är klockan tydligen tre och folk börjar lämna lokalerna. Du blir arg och vill prompt på efterfest vilket alltid är en smart idé! (Lögn nummer fyra). I trappen på väg upp ramlar du och skrapar upp strumpbyxor och skor. En vän har tappat bort sin garderobsbricka så ni får vänta och gå sist av alla.. Det infinner sig ett begär efter fyllemat och med lite otur kladdar du ner både jackan och mobilen. Du fryser arslet av dig och blir förkyld. Efterfesta är att glömma, hur ung trodde du att du var egentligen.. Och mitt i vintern? När du vaknar dagen efter är munnen torr som sandpapper och hela natten har du drömt att du druckit vatten utan att det släcker din törst. Du tar en klunk överbliven Pepsi som du köpte till maten inatt och funderar över hur du egentligen kom hem.. På låret har du världens största blåmärke, i väskan ligger ett dyrt taxikvitto, och linserna har du glömt att ta ur. Resten av dagen spenderas i fosterställning varvat med besök på toaletten av alla dess anledningar.. Du ska aldrig mer festa.

TRODDE DU JA! Är det inte jävligt märkligt? Nöjet måste ju ändå alltid överträffa det "hemska". Nästan aldrig dagen efter, men över lag. Annars hade man väl aldrig utsatt sig för dessa scenarios om, och om igen. Nåja, inte riktigt såhär hemskt alla gånger, men mycket är återkommande alla utekvällar. Igår var Lelle i Linköping och festade med en kompis och hans polare. Såhär var en del av vår konversation, på tal om fylla.. Och värre blev det, hahahaha!


2 kommentarer:

  1. Hahaha jag skrattade verkligen högt när jag läste din berättelse. Du är helt fantastisk på att skriva! och kan verkligen hålla med om att det du skrev var sanning - dock så tröttnade jag att gå ut på krogen rätt fort. tror jag hann vara ute 2-3 gånger på krogen efter jag fyllt 18 och kände "nej, det här suger, det här inte min grej, så ovärt". därefter har jag mer hängt ute på pubar med vänner, mycket trevligare ;) Det blir inte lika dyrt och man dricker inte lika mycket som på krogen (lögn nummer 5 & 6).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahah åh :'D Så roligt! Tack så mycket finis! Nää det gör du fan rätt i.. inte många gånger det verkligen är värt det... HAHAH ja det var två fina lögner <3 Om möjligt kan det kanske bli dyrare ;)

      Radera