torsdag 25 december 2014

Mot Bollnäs

-
Idag var juldagen äntligen kommen och jag åkte upp till Bollnäs till Lelle och hans släkt. Han och hans föräldrar tog tåget upp dagen innan jul. Det blev sent på igår på julafton och jag hade inte packat klart min väska, så det fick göras på morgonen, hur trött jag än var.. Väl på väg till stationen där tåget skulle avgå 09:03 kom jag på att jag glömt någonting viktigt.. Mina linser. Jag vände bilen i full fart, gasade hem, sprang upp för trappan och hämtade den. Och nog hann jag med tåget i alla fall (med knapp marginal). Like a baws! När jag satt där och pustade ut frågade en snubbe mig om jag var bra på engelska. Han skulle skriva ett sms till sin flickvän och frågade hur man säger "desire" på svenska. Öh.. Åtra? Han höll med mig och tackade. På Hässleholms station där jag skulle byta till Stockholmståget frågade en gubbe var perrong 6b låg. Senare bad hans fru mig att passa hennes väskor när hon skulle handla på Pressbyrån. Gud, jag vad måste ha sett ordentligt ut? Hahaha..

Jag sov större delen av tågresan till Stockholm och kunde värma mig mot tågväggen som kände som ett enda stort element. Fantastiskt! Jag hade ingen bredvid mig heller förrän efter mer än halva resan. I Stockholm mötte jag upp Alexia efter att först ha åkt upp för någon rulltrappa där jag inte borde ha åkt upp. Tåget mot Bollnäs var ett gammalt skruttåg och resan kändes väldigt lång.. Gubben bredvid mig hade hål på strumporna och hans tår stack ut. Bara en sådan sak. 16:45 stannade tåget i alla fall till på Bollnäs station där Lelle, Marcus och Anette hämtade oss. Kylan var bitande och näshåret frös till is. Då är det kallt.

Vårt första stopp för kvällen var hos Nina, Lelles moster. Där skulle vi sova de två första nätterna. Vi bytta om lite fort och gick sedan i full vintermundering till Lelles mormor och morfar där även hans morbror och farmor och farfar befann sig. Det blev julbord och jag fick äntligen smaka den omtalade kålsoppan och Lelle höjt till skyarna! Gott var det. Vi spelade därefter julklappsspelet, jag fick en spargris, en tygkasse och en V75-kupong (ingen vinst). Efter det var dödstrött efter en hel dags resande och tillförde inte särskilt mycket under den senare delen av kvällen. Det blev sällskapsspel i form av frågespelet Qube, men jag satt och höll på att somna. Jag hann i alla fall ta lite selfies med mina nya iPhone 6!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar